Tervetuloa riistalinjalle!

Autamme sinua ratkaisemaan muutamia tärkeitä kysymyksiä: Voiko luonnosta tulla työpaikkani? Saisinko toimeentuloni alalta? Mitä tekee riistantarhaaja? Tule siis kuuntelemaan, mitä metsä sinulle kuiskaa!

Aikuisopiskelija voi suorittaa opintonsa lähiopetuksessa tai monimuoto-opetuksena verkko-opintoja ja lähiopetusta yhdistäen. Opiskelun alussa HOKS-suunnittelussa saadaan aikaan jokaiselle sopiva tapa ja aikataulu opintojen mielekkääseen suorittamiseen.

Lähiopetus

Opiskelun voi aloittaa elokuun puolivälissä tai tammikuussa. Lähipetus on perinteisen teemamme mukaista "tekemällä oppii" moton pohjalta rakennettua opiskelua. Siihen kuuluu teoriaa, käytännön maastoharjoituksia, metsästystä ja harjoittelua riista- ja opasalan ammattilaisten mukana oman valinnan mukaan Suomessa tai ulkomaisissa kohteissa.

Lähiopetus etenee neljässä jaksossa niin, että elokuussa aloittanut opiskelija osallistuu puoli vuotta koulun opetustilanteisiin, on työssäoppimassa alan kohteissa viisi kuukautta, osallistuu opetukseen koululla puoli vuotta ja on tarvittaessa vielä työssäoppimassa tarvittavan määrän. Opiskelu on hyvin tiivistä, ja normaalisti monet opiskelijat valmistuvat jo toisen lähiopetusjakson jälkeen.

Osan teoriakursseista voi lähiopetuksessa suorittaa myös verkko-opintoina.

Monimuoto

Opiskelun voi aloittaa millä hetkellä tahansa. Alussa suoritetaan suuri osa teoriakursseista verkko-opintoina eri verkko-opetuksen menetelmiä käyttäen. Tähän jaksoon kuuluu tarvittessa muutamia lähipäiviä ja verkkoluentoja. Verkko-opintojen joukkoon sovitetaan opiskelijalle riittävä määrä käytännön kursseja ja työssäoppimista.

Verkko-opiskelija voi osallistua lähiopetukseen ja käytännön maastoharjoituksiin lähiopetuksen ryhmän mukana aina silloin kun hänen aikataulunsa sallii.

Opiskelu, asuminen ja ruokailut ovat meillä ilmaisia.